Breaking news

ΑΠΟΒΛΗΤΑ
A

Πεταμένες σύριγγες, χρησιμοποιημένες συσκευασίες από τεστ για τον κορονοϊό και παλιά φιαλίδια εμβολίων έχουν συσσωρευτεί και έχουν δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες τόνους ιατρικών αποβλήτων απειλώντας την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Αυτό αναφέρει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και προκαλεί προβληματισμό.

Εκτιμάται ότι περίπου 87.000 τόνοι προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE)- κάτι ανάλογο με το βάρος πολλών εκατοντάδων μπλε φαλαινών- είχαν παραγγελθεί μέσω μιας πύλης των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 και το μεγαλύτερο μέρος της παραγγελίας πιθανολογείται ότι κατέληξε στα σκουπίδια.

Η έκθεση κάνει λόγο για περίπου 140 εκατομμύρια συσκευασίες τεστ για τον κορονοϊό με δυνατότητα να μετατραπούν σε 2.600 τόνους κυρίως πλαστικών σκουπιδιών και αρκετή ποσότητα χημικών αποβλήτων που μπορούν να γεμίσουν το ένα τρίτο μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι περίπου οκτώ δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν παγκοσμίως έχουν προκαλέσει άλλους 144.000 τόνους αποβλήτων με την μορφή γυάλινων φιαλιδίων, συριγγών, βελόνων και χάρτινων συσκευασιών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις