Breaking news

εμβόλιο
A

«Άνοιξε» σήμερα, Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να «κλείσουν» ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι ο κορονοϊός είναι σε έξαρση, καθώς, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Η πλατφόρμα για «κλείσιμο» ραντεβού για την υλοποίηση του εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του ιού, αφορά σε ηλικίες από 12 ετών και άνω.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί στα 352 εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, για τις ίδιες ηλικίες.

Όσον αφορά τα παιδιά 5-11 ετών, βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών, οι γονείς θα μπορούν επίσης να «κλείνουν» από σήμερα ραντεβού, όμως οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, όσοι πολίτες είχαν «κλείσει» ραντεβού για δεύτερη δόση, θα λάβουν μήνυμα sms επαναπρογραμματισμού, ώστε να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Επίσης, και φέτος θα γίνονται κατ' οίκον εμβολιασμοί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις