Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

«Χρυσές» αμοιβές ύψους 2.870 ευρώ τον μήνα έπαιρναν τρεις γραμματείς του «Ασκληπιείου» Βούλας, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν πως οι τρεις γραμματείς για δύο μήνες στο Ασκληπιείο Βούλας, «κοστίζουν» 17.223,60 ευρώ. Δηλαδή το νοσοκομείο πλήρωσε 2.870,6 ευρώ για κάθε γραμματέα μηνιαίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου στο «Ασκληπιείο» Βούλας, την Τετάρτη 9 Αυγούστου η διοίκηση προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την κάλυψη υπηρεσιών γραμματειακής υποστήριξης από εργολαβική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, που όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει στη διάθεσή του, δύο ημέρες πριν, η προϊσταμένη του τμήματος γραμματείας ζήτησε εγγράφως από τον προϊστάμενο διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας την ταχύτερη δυνατή κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών γραμματειακής υποστήριξης, αναλύοντας τις μεγάλες ελλείψεις του τμήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, η κάλυψη των κενών έγινε μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να παρακάμπτει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι: «Σε ένα νοσοκομείο που απασχολεί επικουρικό διοικητικό προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, η διοίκηση αποφασίζει να προσλάβει «ενοικιαζόμενους» γραμματείς, αντί να προχωρήσει στην προκήρυξη των κενών θέσεων. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη σύμβαση υπογράφτηκε τον μήνα Αύγουστο, με ταχύτατες διαδικασίες, την ώρα που οι τριμηνίτες συνάδελφοι μας δεν ήξεραν καν εάν θα ανανεωθεί η σύμβαση τους, εάν θα παραμείνουν στη δουλειά».

«Μετά από την εδώ και χρόνια ανάθεση του έργου της φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας σε εργολάβους, φαίνεται ότι άνοιξε η όρεξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας και της διοίκησης του Ασκληπιείου να επεκταθεί το αίσχος της ενοικίασης εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και σε άλλους κλάδους. Και μάλιστα, με όρους αποικιοκρατίας» αναφέρεται.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Ασκληπιείου» Βούλας διερωτάται τα εξής: 

  • «Γιατί κρίθηκε ως απολύτως επείγουσα η κάλυψη των κενών γραμματειακής υποστήριξης, την ώρα που το Ασκληπιείο υποφέρει εδώ και χρόνια από τη δραματική υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες;
  • Γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία της πλατφόρμας i–supplies, αλλά ακολουθήθηκε η οδός της απευθείας ανάθεσης;
  • Πώς συντάχθηκαν οι «προδιαγραφές»; Από ποιον;
  • Γιατί είναι τόσο υψηλό το τίμημα της σύμβασης; Στην ίδια τη σύμβαση δεν περιγράφεται καν ο μισθός των εργαζόμενων γραμματέων.

Ποιος θα μας απαντήσει; Φυσικά, ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ελέγξει.

Ακούνε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις