Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από την 6η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ειδικότερα, ο κ. Σερέτης σημείωσε ότι: «Επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εκ των οποίων εννέα το τελευταίο 24ωρο».

Παράλληλα τόνισε ότι: «Το τελευταίο 24ωρο καταμετρήθηκαν 1.436 προσελεύσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Από αυτές οι 26 αφορούν σε λοίμωξη του γαστερεντερικού συστήματος και οι 194 σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος».

«Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, 78 άτομα ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Παρατηρήθηκε αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας των λοιμώξεων του αναπνευστικού, η οποία βρίσκεται υπό παρακολούθηση» ανέφερε.

Ο κ. Σερέτης σημείωσε πως: «Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 14 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Οι εισαγωγές για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας μειώθηκαν, ενώ ο αριθμός εισαγωγών με λοίμωξη του αναπνευστικού δεν παρουσιάζει μεταβολή και παραμένει στο αναμενόμενο επίπεδο».

«Επομένως, συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 34 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται, ενώ υπό διερεύνηση είναι 61 περιστατικά» κατέληξε.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις