Breaking news

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια
A

Το απόλυτο δράμα βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου για ακόμη μία φορά, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας Elias έχει παραμείνει πάνω από την περιοχή συνεχόμενα από το βράδυ, «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού.

Με το φως της ημέρας κάτοικοι είδαν τα αυτοκίνητά τους μέσα στις λάσπες, είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, επαγγελματίες είδαν τα εμπορεύματά τους να βουλιάζουν στο λασπόνερο, σε πολλά σημεία ακόμη και στο κέντρο της πόλης οι δρόμοι άνοιξαν, ενώ σε σημεία που γίνονταν έργα και δεν είχαν κλειστεί τα ανοιχτά μέτωπα, προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή.

Μετρά τις πληγές του ο Βόλος από τον “Elias”
Πηγή: magnesianews.gr

 

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια
Πηγή: magnesianews.gr

 

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια
Πηγή: magnesianews.gr

 

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια
Πηγή: magnesianews.gr

Ύστερα από τις σφοδρές καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel, αφήνοντας τους κατοίκους της περιοχής χωρίς νερό για 16 ημέρες, ο Βόλος αντιμετωπίζει εκ νέου πρόβλημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψουν στο πολεοδομικό συγκρότημα νερό και ρεύμα, καθώς, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του δήμαρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, το 80% της πόλης είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.

Πριν από λίγο ήχησε το 112 υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του Βόλου ότι βρίσκεται ακόμη σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπερχείλισε ο ποταμός Κραυσίδωνας - Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

Χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στην περιοχή εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Κραυσίδωνα, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης, πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα, με το νερό να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τα 30 με 40 εκατοστά.

 

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 153 άτομα, ενώ συνολικά 257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την περιοχή της Μαγνησίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για την πόλη του Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, από δύο χωριά στον θεσσαλικό κάμπο, το Αχίλλειο και το Αρμένι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία συνολικά 79 άτομα, (19 και 60), χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος, ωστόσο λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας από τις μεσημεριανές ώρες χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί, έχει λάβει συνολικά 1.200 κλήσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου

Μάλιστα, νερά γέμισε και το νοσοκομείου του Βόλου εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Όπως αναφέρεται μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει το υπόγειο αλλά και η τραπεζερία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται ότι τα νερά μέσα στα δωμάτια έχουν ύψος μερικά εκατοστά.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις