Breaking news

INTIME NEWS
A

Μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν στους κατοίκους του Σωτηρίου Λάρισας, προκειμένου να απομακρυνθούν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Elias.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στάλθηκαν μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν στους κατοίκους του Αρμενίου και του Σωτηρίου Λάρισας, για την κακοκαιρία «Elias».

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο έλεος της κακοκαιρίας η βόρεια Εύβοια

Πλημμυρισμένα σπίτια, φουσκωμένα ρέματα και κλειστούς δρόμους έχει αφήσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από τη βόρεια Εύβοια. Στην περιοχή βρέχει ασταμάτητα από τις 3 τα ξημερώματα, με τις τοπικές αρχές να τονίζουν ότι στη βόρεια Εύβοια έχει πέσει περισσότερο νερό από ό,τι κατά την κακοκαιρία Daniel.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στις Ροβιές, στη Λίμνη, στο Μετόχι και στο Πευκί, ενώ το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 στο Μαντούδι, προειδοποιώντας για κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων. «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Έντονα φαινόμενα σε Ιστιαία και Πευκί, καταστροφές στις Ροβιές, πάνω από το 1 μέτρο το νερό στο Μαντούδι
Τα φαινόμενα παραμένουν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις μικρής κλίμακας, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Στο Μαντούδι η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς το νερό ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. Η βροχόπτωση που συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες θεωρείται πρωτόγνωρη για την περιοχή, ενώ οι χείμαρροι μεταφέρουν από τα βουνά φερτά υλικά.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι. Περισσότερα από 40 σπίτια πλημμύρισαν.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι, στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις