Breaking news

Κακοκαιρία
A

Η κακοκαιρία Elias προκάλεσε με το πέρασμά της σφοδρά προβλήματα πλημμύρων και γενικών ζημιών, «πνίγοντας» γέφυρα στα Τρίκαλα.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά οι δρόμοι των Τρικάλων, ενώ σοβαρές ζημιές προκάλεσε και η έντονη χαλαζόπτωση στην Αχαϊα. 

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, η οδός Καλαμπάκας μετατράπηκε για ακόμη μια φορά σε λίμνη (τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες), με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας έπληξε και τους κατοίκους στην περιοχή της Μαβίλη στα Τρίκαλα.

«Πνίγηκε» γέφυρα στα Τρίκαλα 

Μετά το χθεσινό σφοδρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Elias στα Τρίκαλα, πλημμύρισε η υπόγεια διάβαση. Σήμερα, συνεργείο επιχειρεί για την απάντληση των υδάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων στα Τρίκαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Το νερό από το οδόστρωμα έως τον «αέρα» της κατασκευής φτάνει το 1,5 μέτρο, ενώ αρμόδιο συνεργείο έχει ήδη μεταβεί στο σημείο και επιχειρεί για την απάντληση των υδάτων.

Χθες με τη συνδρομή δημοτικών υπηρεσιών, τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια ενώ υπάρχει παρότρυνση τα αυτοκίνητα να μετακινηθούν σε ψηλότερα σημεία.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στον οικισμό Τρίκκη. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν όλο το βράδυ να μην περάσει το νερό και πάλι στα σπίτια στην περιοχή. Mε τη συνδρομή δημοτικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η δημοτική αστυνομία, τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια ενώ οι κάτοικοι μετέφεραν τα αυτοκίνητά τους σε ψηλότερα σημεία.

Μεγάλα προβλήματα και στα ορεινά των Τρικάλων

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης, οι σημερινές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού λόγω καταπτώσεων.

Τα μηχανήματα της περιφέρειας επιχείρησαν σφοδρά, αλλά το πρόβλημα επιμένει εντόνως.

Αντίθετα στα πεδινά του νομού η στάθμη των νερών των ποταμών είναι σε φυσιολογικά όρια και προς στιγμήν δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιους πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια.

Φαρκαδόνα

Ξανά χτυπημένοι από την κακοκαιρία και είναι κάτοικοι της περιοχής Φαρκαδόνας. Με την πρώτη βροχή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης ενώ παρασέρνουν ό,τι βρούνε στο διάβα τους από τα κατεστραμμένα πράγματα των σπιτιών που ήταν συγκεντρωμένα σε σωρούς σε διάφορα σημεία στην περιοχή.

Μεγάλες ζημιές στην Αχαΐα από τη χαλαζόπτωση

Έντονα όμως ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στην Αχαϊα με την πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση να προκαλεί προβλήματα. 

Το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες. 

Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου λόγω κατολίσθησης στο Αίγιο από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα γύρω στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες λόγω της κακοκαιρίας Elias.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε πάνω από 15 τηλεφωνικές κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντλησης νερών. Σε αρκετές περιοχές, έπεσε και χαλάζι και εικάζεται, ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και δένδρα. Οι κεραυνικές εκκενώσεις, προκάλεσαν και εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, κάηκαν 3 φοίνικες, σε αύλειο χώρο οικίας, στο Κιάτο του δήμου Σικυωνίων. Πυρκαγιά – κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό – εκδηλώθηκε, κοντά στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις