Breaking news

Κακοκαιρία
A

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

  • Από το 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Πύλης-Μεσοχώρας έως το 55ο χλμ αυτής (όρια νομού Τρικάλων με νομό Άρτας) και στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων.

Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις κατωτέρω οδούς και σημεία:

  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Ε. Ασπροποτάμου, Καστανιάς & Κλεινοβού Δήμου Μετεώρων.
  • Επαρχιακή οδό Κεραμιδίου – Λάρισας.
  • Επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης, στο ύψος της Γέφυρας «Διάβας».
  • Επαρχιακή οδό Τρικάλων – Κάτω Ελάτης, στο ύψος της Γέφυρας Τ.Κ. Βαλομανδρίου και πεζογέφυρες «Αγίου Κωνσταντίνου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

Δύσκολη ήταν η νύχτα χτες για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, λόγω των βροχοπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία Elias.

Πλημμύρισαν δρόμοι στα Τρίκαλα

Δύσκολη ήταν η κατάσταση χτες το βράδυ στην πόλη των Τρικάλων με τους κατοίκους να ανησυχούν και να προσπαθούν να σφραγίσουν τις περιουσίες τους με σακιά από άμμο. Προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά της περιοχής. Ευτυχώς τα ποτάμια άντεξαν και η βροχή κάποια στιγμή σταμάτησε, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τα νερά. 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, από την πρώτη ώρα της καταιγίδας, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στα Τρίκαλα. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η οδός Καλαμπάκας, η οποία έχει μετατραπεί σε λίμνη (… τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες) και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου μέσου, η βροχόπτωση μετέτρεψε ξανά σε λίμνη την περιοχή της Μπάρας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται εκ νέου στην οδό Πατουλιάς και πέριξ αυτή, στην οδό Σατωβριάνδου στα Κουτσομήλια, στην Κονδύλη και σε κεντρικούς δρόμους, μέχρι και τη Δεληγιώργη

Πλήγηκε και η Αχαΐα

Από την σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που ξέσπασε χθες σε Αχαΐα και Κορινθία, δημιουργήθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών - Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα. Η Ολυμπία οδός απευθύνει έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο Ξυλόκαστρο, όπου στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.  Καταστροφές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, σε στέγες σπιτιών και σε αυτοκίνητα στο Κρυονέρι Αχαΐας και στην Κλειτορία Καλαβρύτων, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του οδοντωτού.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 

Εν τω μεταξύ, διεκόπη λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από το 30ο έως το 35ο χλμ λόγω καταπτώσεων στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης. H κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις