Breaking news

Κακοκαιρία Elias - Ο Βόλος ξαναζεί τον εφιάλτη
A

Δραματικό στιγμές έζησαν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Βόλου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias που «χτυπά» με σφοδρότητα την περιοχή, καθώς κλήθηκαν να παλέψουν με τους μεγάλους όγκους νερού, τις λάσπες και σε αρκετές περιπτώσεις να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

Μάλιστα, χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στην περιοχή εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Κραυσίδωναπλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα, με το νερό να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τα 30 με 40 εκατοστά, ενώ υπολογίζεται ότι το 80% της πόλης έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και πλημμύρες. Στην Αγριά οι δρόμοι «εξαφανίστηκαν» και τόνοι λάσπης σκέπασαν εκατοντάδες αυτοκίνητα. Και οι τρεις δρόμοι της περιοχής είναι θαμμένοι κάτω από τόνους φερτών υλικών, με την περιοχή να μην θυμίζει σε τίποτα το πως ήταν πριν το πέρασμα του Elias.

Λίγο μετά τις 06:00, σύμφωνα με την ΕΡΤ, άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με το πρώτο φως της ημέρας.

Καταστροφή στην πόλη του Βόλου

Εικόνα διάλυσης και στην πόλη του Βόλου με τους δρόμους να είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών. Ακόμα και βράχοι αποκολλήθηκαν και είχαν πέσει στη μέση του δρόμου.

Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους ενώ οδηγοί παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους για περισσότερες από 9 ώρες, με τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων να τους διασώζουν.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι: «Ζήσαμε νέο Daniel» 

Οι κάτοικοι του Βόλου κάνουν λόγο για έναν νέο Daniel και καταγγέλλουν ότι κανείς δεν τους προειδοποίησε για τη σφοδρότητα του νέου φαινομένου.

«Το Σάββατο το μεσημέρι ήρθε ένα μήνυμα που μας προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή ήταν χαρά Θεού, Δευτέρα και Τρίτης επίσης. Πέρασαν τρεις ημέρες και λέγαμε δεν θα γίνει τίποτα» είπε στο Mega ο Μάκης Θεοδώρου, κάτοικος του Βόλου.

«Από το απόγευμα και μετά ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel. Δεν μας προειδοποίησε κανείς, οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος είναι όλος πλημμυρισμένος

Οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν ώστε να καθαριστούν τα ρέματα για να αποφύγουν τις ίδιες εικόνες με την κακοκαιρία Daniel, με τον κ. Θεοδώρου να καταγγέλλει πως «στον Κραυσίδωνα είχαν ένα φορτηγό και μία τσάπα μόνο», με αποτέλεσμα ο ποταμός να γεμίσει ξανά με μπάζα και να υπερχειλίσει. 

Τι αναφέρει το Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ

Νέο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ το οποίο αναφέρει:

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις