Breaking news

 Blue Horizon: Απολογίες με βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία στον Πειραιά
A

Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, υπεύθυνος καταστρώματος, βρίσκεται στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Το πρωτοφανές έγκλημα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και έχει δημιουργήσει βαθύτατους προβληματισμούς για φαινόμενα κοινωνικής αποκτήνωσης, ερευνάται από τις ανακριτικές αρχές του Πειραιά μετά την άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία.

Κατηγορούμενοι είναι ο ύπαρχος του πλοίου που εμφανίζεται να σπρώχνει επανειλημμένα τον Αντώνη, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος που συμμετείχε, ο υπεύθυνος του καταστρώματος και ο καπετάνιος.

Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.

Ο καπετάνιος του πλοίου διώκεται για κακούργημα επίσης με βάση νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα διώκεται για επικίνδυνη παρεμπόδιση θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει και διερευνούν τυχόν ευθύνες για μέλη του Λιμενικού Σώματος για το αν ήταν κάποιος παρών την ώρα του τραγικού συμβάντος και επιπλέον αν πήραν τα αναγκαία μέτρα, όταν ο Αντώνης έπεσε στο νερό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, λόγω νέων στοιχείων που μπήκαν στη δικογραφία.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις