Breaking news

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται οι συλληφθέντες
A

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ένας 36χρονος, όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon. Όλοι τους θα απολογηθούν στην Εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στην αρχή κυκλοφόρησαν φήμες ότι επρόκειτο για «λαθρεπιβάτη», αλλά όπως προκύπτει ο 36χρονος είχε κανονικά εισιτήριο και μάλλον επρόκειτο για επιβάτη ο οποίος είχε αρχικά επιβιβαστεί στο πλοίο, για άγνωστο λόγο εξήλθε, και την ώρα του απόπλου επιχείρησε να ξαναμπεί, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βρίσκοντας φρικιαστικό θάνατο.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα. Η ανακοίνωση – ενημέρωση των επιβατών ανέφερε ότι δεν αποτελεί ευθύνη του πληρώματος η επιστροφή στον Πειραιά, ενώ αρχικά οι πληροφορίες που διέρρευσαν ανέφεραν ότι ο 36χρονος πήδηξε μόνος του.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις