Breaking news

Κόλαση φωτιάς για 8η μέρα στη Ρόδο – Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο και Κέρκυρα
A

Συνεχίστηκε και κατά τις βραδινές ώρες η σκληρή «μάχη» με τη φωτιά στη Ρόδο από το Πυροσβεστικό Σώμα στο Γεννάδι και στο Βάτι, όπως επίσης δύσκολη ήταν η κατάσταση σε Μάλωνα και Μάσσαρι, με την πυρκαγιά να καίει ασταμάτητα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, κατακαίγοντας σπίτια και περιουσίες. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για το νησί, αφού σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού 5, δηλαδή σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στην Ρόδο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν.

Ο ΓΓ Ομοσπονδίας υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαος Λαυράνος, και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού νοτίου Αιγαίου, Κώστας Χρυσοχοΐδης μίλησαν στο «MEGA» για τα πύρινα μέτωπα.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο - Αγωνία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Μάλιστα τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Είναι η τρίτη μέρα που συνεχίζει την καταστροφική της πορεία η συγκεκριμένη φωτιά με τους πυροσβέστες, την αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές να δίνουν μία πραγματική μάχη να συγκρατήσουν τις φλόγες μέσα στα ελαιόδεντρα και τις χαράδρες, ενώ η φωτιά στην πορεία της έχει κάψει αρκετά ποιμνιοστάσια και γεωργικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης σε αρκετές περιπτώσεις έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια που βρίσκονταν στις άκρες των οικισμών.

Υπενθυμίζεται πως από χθες εξελίσσεται στην Κάρυστο και ένα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών από το χωριό Πλατανιστός ο οποίος αγνοείται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του.

Όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του. Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

 

Νέες αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα

Νέες αναζωπυρώσεις μέσα στη νύχτα άλλαξαν το σκηνικό που επικρατούσε μέχρι τα μεσάνυχτα στην Κέρκυρα, προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαχόμενοι με τις αναζωπυρώσεις, οι κυριότερες από τις οποίες εντοπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μήνυμα από το 112 για εκκένωση έχει σταλεί στους οικισμούς: Πόρτες, Μέγκουλα, Σημιές, Παλιά Περίθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις