Breaking news

Τρόμος στη Ρόδο: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο - Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά (video)
A

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Ασκληπιείο της Ρόδου, καθώς η φωτιά αναζωπυρώθηκεκατακαίει σπίτια και περιουσίες και η αστυνομία εκκενώνει την περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες από το σημείο να είναι δραματικές, καθώς οι φλόγες βρίσκονται πλέον μέσα στον οικισμό, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν επικεντρωθεί στον περιορισμό της, δίνοντας για έβδομη ημέρα τη «μάχη» για την κατάσβεσή της, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Η φωτιά κατευθύνεται στα χωριά Γενάδι και Κιοτάρι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πολλές περιοχές στο νησί φαίνεται να μην έχουν νερό.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα και για τη Ρόδο έχει σημάνει συναγερμός καθώς βρίσκεται στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς (Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού).

Πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Η ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις