Breaking news

ΜΕΤΕΩΡΑ
A

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα Μετέωρα του δήμου Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη), όπου εκατοντάδες κάτοικοι ξενύχτησαν χθες βράδυ (Δευτέρα), περιμένοντας για άλλη μια νύχτα να εντοπίσουν την πηγή του περίεργου θορύβου που ακούγεται κοντά στο υδραγωγείο της περιοχής εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες.

Ο περίεργος και υπόκωφος ήχος στην περιοχή των Μετεώρων, κοντά στο υδραγωγείο, αρχίζει να παίρνει και διαστάσεις εκτός συνόρων, με ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα από ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, να δείχνουν ενδιαφέρον

Την Πέμπτη που μας πέρασε γύρω στη 1 τα ξημερώματα, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ μετέβη στην περιοχή για να πραγματοποίηση έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους ο ήχος δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Αρχικά θεωρήσαμε ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Ακούγεται όλη νύχτα από τα έγκατα της γης, και υπάρχει και δόνηση, εδώ και πέντε εβδομάδες. Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να πει τι συμβαίνει και να το λύσει. Είναι μάλλον θέμα του υδραγωγείου, αλλά πρέπει κάποιος να το δει το θέμα», είπε ο κ. Ευστράτιος Φουρλάκης, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Mega.

«Όταν μας είπαν για αυτό τον ήχο, στην αρχή το πήραμε αψήφιστα. Αλλά μετά έγιναν πολλοί, και ήρθαμε και το ακούσαμε και εμείς. Απευθυνθήκαμε στο δήμο για να μας δώσει μια απάντηση. Ο ήχος είναι σαν να γίνονται εργασίες στο δρόμο, και έχει και κραδασμούς στο έδαφος», είπε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Δίγκας, κάτοικος της περιοχής.

«Αυτό που ακούμε κάθε βράδυ μετά τη μία, είναι ένας παλμικός ήχος που κρατάει μέχρι τις 6-6μιση το πρωί. Εχτές το βράδυ ήταν ήσυχη νύχτα, δεν ακούσαμε τίποτα. Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι κάτι τεχνικό. Πριν δημοσιεύσει η ένωση πολιτών το θέμα, είχαμε την εντύπωση ότι ακούμε ένα αυτοκίνητο με δυνατή μουσική, και ότι ακούμε το μπάσο», σημείωσε άλλος κάτοικος.

«Έρχεται πολύς κόσμος από όλη τη Θεσσαλονίκη. Έχει γίνει η περιοχή τουριστικό αξιοθέατο. Εχθές ήρθε η αστυνομία να διώξει τον κόσμο. Αν νιώθαμε ασφαλείς, θα το αφήναμε. Όταν ακούς ένα θόρυβο σε μια μηχανή, δεν μπορείς να μείνεις ήσυχος», είπε ακόμα ο κ. Φουρλάκης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις