Breaking news

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα τη Δημιουργική Γραφή
A

Ανοιχτή, δωρεάν, επιμορφωτική ημερίδα για τον ρόλο της Δημιουργικής Γραφής στο σύγχρονο σχολικό περιβάλλον σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, το Kassandra Center for Educational Excellence - Κέντρο Εκπαιδευτικής Αριστείας του Κολλεγίου Ανατόλια.

Δεδομένων των προωθούμενων αλλαγών στο μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας στο πλαίσιο των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς και λόγω της έμφασης που δίνεται στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, ο στόχος της εκδήλωσης -που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές, ερευνητές και στελέχη εκπαίδευσης, είναι να στηρίξει ουσιαστικά τη λειτουργική αξιοποίηση της Δημιουργικής Γραφής στην εκπαίδευση.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς μέθοδοι και εργαλεία για τη συστηματική ένταξη της Δημιουργικής Γραφής στη σχολική τάξη, σε ένα μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων, μεταξύ των οποίων και στις Θετικές Επιστήμες.

Για τις προοπτικές που προσφέρει η Δημιουργική γραφή στον σύγχρονο εκπαιδευτικό, η καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Exeter Emily Hauser θα απευθύνει ομιλία (στην αγγλική γλώσσα) με τίτλο: «Ανα-συνθέτοντας τις Γυναίκες του Αρχαιοελληνικού Μύθου: Πώς η Δημιουργική Γραφή Διαμορφώνει το Μέλλον μας».

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν οκτώ επιμορφωτικά εργαστήρια που εξετάζουν διαφορετικές πτυχές σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επιστημονικά υπεύθυνη της ημερίδας είναι η φιλόλογος και εκπαιδευτικός Ελένη Χατζημαυρουδή. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 8:30 - 14:30 στις νέες εγκαταστάσεις του Anatolia Elementary School του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις