Breaking news

Νοσοκομείο
A

«Άρωμα» εκλογών έχουν τα φετινά Χριστούγεννα, αφού η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς μέτρα ελάφρυνσης πολιτών και εργαζομένων που έχουν όμως ορίζοντα μέχρι και την άνοιξη του 2023, την περίοδο δηλαδή που περίπου θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές. 

Μετά το «κουπόνι τροφίμων» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χτες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στη Βουλή, ανακοίνωσε την παράταση των συμβάσεων εργασίας επικουρικού προσωπικού covid στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε λοιπούς Προνοιακούς φορείς.

Η παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων δόθηκε έως και τις 31 Μαΐου 2023, λιγότερο δηλαδή από ένα εξάμηνο.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η πεντάμηνη αυτή παράταση στις συμβάσεις, «αποτελεί απόδειξη της κρατικής μέριμνας για την απρόσκοπτη και διαρκή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και προστασίας στα χρονίως πάσχοντα άτομα, τα άτομα με αναπηρίες, τους ηλικιωμένους, αλλά και τα ευάλωτα παιδιά».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια, η ρύθμιση: 

  • Ενισχύει την επιχειρησιακή κατάσταση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και λοιπών Προνοιακών Φορέων και εξασφαλίζει σε κατάλληλη χρονική διάρκεια την διαθεσιμότητα των αναγκαίων ανθρώπινων πόρων για την εκπλήρωση του σκοπού τους.
  • Διασφαλίζει τη συνεχή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στις ευάλωτες ομάδες πολιτών.
  • Προστατεύει το δικαίωμα των ευάλωτων πολιτών για αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση.
  • Εξυπηρετεί την ακεραιότητα του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, όπως  υποστήριξε η κ. Μιχαηλίδου, δίνεται επιτέλους λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του «Αναρρωτηρίου Πεντέλης» και ξεκινούν άμεσα  οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου, με σκοπό να αποκατασταθούν οι φθορές που έχει υποστεί το κτήριο  λόγω της παλαιότητάς του, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Μένει να δούμε αν μέχρι την άνοιξη του 2023 θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που αναφέρει παραπάνω η κα. Μιχαηλίδου και, αν όχι, να δούμε αν θα υπάρξει νέα και ίσως «γενναιότερη» παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων..

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις