Breaking news

Βασίλης Παπαθεοδώρου
A

Από τις 18 Οκτωβρίου βρίσκεται στις φυλακές ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και αντιμετωπίζει βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 100 «σκληρά» σύμφωνα με τις αρχές βίντεο με αγόρια και κορίτσια από 10 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων με τη χρήση του συστήματος Child Protection System, το οποίο εντοπίζει άτομα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που «μαρκάρει» βίντεο αυτού του τύπου όταν τα «κατεβάζουν» οι χρήστες, προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να τα εντοπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζει κάθε χρόνο 30 με 40 άτομα που έχουν τέτοιο υλικό στην κατοχή τους.

Ο 55χρονος συγγραφέας, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου, βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης.

«Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο»

«Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο», υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας.

«Η θέση του είναι ότι οι εικόνες και τα βίντεο από το υλικό που κατασχέθηκε προκαλούν και στον ίδιο αποστροφή και απέχθεια. Ο λόγος που βρέθηκαν στην κατοχή του, ήταν ότι ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό το οποίο θα επεξεργαζόταν, θα το διύλιζε στο δικό του μυαλό ως συγγραφέας, για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο που θα καταγγέλλει, θα στηλιτεύει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος. 

Σχολιάζοντας τις αναφορές της ΕΛΑΣ για 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών στον υπολογιστή του, ο συνήγορος του συγγραφέα δήλωσε ότι «ο τρόπος που κατεβάζει κανείς αυτά τα βίντεο είναι μαζικός, έτσι λειτουργεί η εφαρμογή δεν υπάρχει προεπισκόπηση ούτε καν τα έχει δει όλα, κι αυτά που έχει δει τα έχει δει αποσπασματικά».

«Είχε κάνει έρευνα, είχε αποκαλύψει ότι είχε σκοπό να γράψει τέτοιο βιβλίο» ανέφερε ο δικηγόρος του συγγραφέα. 

Να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμοί του συγγραφέα δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή με αποτέλεσμα την προφυλάκισή του, καθώς όπως φαίνεται το πορνογραφικό υλικό υπάρχει στον υπολογιστή του εδώ και πέντε χρόνια.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν άμεσα τη συνεργασία

Οι εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν τη συνεργασία που είχαν με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου αμέσως μόλις έγινε γνωστή η έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του. Πιο συγκεκριμένα, εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».

Αύγουστος Κορτώ: «Δεν το χωράει το μυαλό μου»

Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ τοποθετήθηκε επί του θέματος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης:

«Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης – και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονών για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης.

Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις. Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα;

Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του; Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών; Δεν θέλω ούτε να γράψω τ’ όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου – να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης».

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχολική Παράσταση» βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Από τότε έως σήμερα γράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Διατέλεσε υπεύθυνος του τμήματος Παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Καστανιώτη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις