Breaking news

Συνελήφθη ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου για παιδική πορνογραφία
A

Βόμβα στα θεμέλια της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου για παιδική πορνογραφία.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε ακόμη: Φρίκη στην Πέλλα: 37χρονος φέρεται να βίαζε επί ένα χρόνο την 11χρονη κόρη της συντρόφου του

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μετά από έρευνα που κράτησε έναν και πλέον μήνα, οι αναλυτές της Δίωξης εντόπισαν στα αρχεία του, περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών. Έτσι, στα όρια του αυτοφώρου, συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προφυλακίστηκε και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης.

Η υπόθεση, αξιολογείται από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας ως άκρως σοβαρή, καθώς ερευνώνται και οι διασυνδέσεις του με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν εκτός από το κατέβασμα του αποκρουστικού υλικού ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε και άλλες δραστηριότητες.

Δείτε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Ακόμη ένας που συνομιλούσε μαζί της στη ΓΑΔΑ

Μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις