Breaking news

 2.500 δέντρα φυτεύονται στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βάρης
A

Ένα νέο εγχείρημα δεντροφύτευσης ξεκίνησε στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με στόχο τους επόμενους μήνες να έχει αυξηθεί κατακόρυφα το πράσινο και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Συγκεκριμένα, η Βάρη, η Βούλα και η Βουλιαγμένη θα εμπλουτιστούν με 2.684 δέντρα, εκ των οποίων τα 2.300 είναι υψηλής ανάπτυξης με ύψος μεταξύ 4 και 7,5 μέτρων.

Tα πάρκα, οι πλατείες και οι νησίδες θα ενισχυθούν με 25.000 θαμνοειδή και περισσότερα από 40 στρέμματα φυσικού χλοοτάπητα.

Τα κύρια κριτήρια της δημοτικής Αρχής για την επιλογή των δέντρων ήταν να είναι υγιή, ν' ανήκουν στην μεσογειακή χλωρίδα ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και κυρίως να είναι το μέγεθος τους τέτοιο, ώστε να συμβάλλουν άμεσα στην αισθητική και ουσιαστική αύξηση του πρασίνου.

Το έργο για την προμήθεια φυτικού υλικού, αρδευτικών υλικών και ειδών εξοπλισμού προϋπολογισμού σχεδόν 7 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχει προβλεφθεί και η τοποθέτηση υπογείου συστήματος αυτόματης άρδευσης με σύστημα τηλε-ελέγχου, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των φυτεύσεων και το αποτελεσματικό πότισμα χωρίς σπατάλη νερού.

«Η ανάπτυξη του φυσικού πρασίνου αποτελεί διαχρονική προτεραιότητά μας και το γεγονός αυτό μας οδήγησε να επιλέξουμε τη εκτεταμένη φύτευση σε όλο το εύρος της πόλης», τόνισε κατά την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και στη συνέχεια ανέφερε: «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το πράσινο ισοζύγιο στην πόλη μας και να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία ακόμα καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Οι φυτεύσεις στον αστικό ιστό, παράλληλα με τις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις που έχουν προγραμματιστεί τους επόμενους μήνες στους ορεινούς όγκους, θα κάνουν την πόλη μας ακόμα πιο πράσινη και ομορφότερη, μία παρακαταθήκη που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις