Breaking news

Ματίνα Παγώνη
A

Τα 54.649 σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αποτελούν, αν μη τι άλλο, μια σημαντική αύξηση της νόσου.

Για την «εκτόξευση» αυτή, τα εμβόλια απέναντι στον ιό, αλλά και τον ιό της γρίπης, μίλησε σήμερα Παρασκευή η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη σε εκπομπή του ΜEGA.

Η κ. Παγώνη παραδέχθηκε πως η περίοδος των ιώσεων έχει πλέον ξεκινήσει, κάτι που σύμφωνα με την ίδια, είναι λογικό. Ο αριθμός των κρουσμάτων όπως τα βλέπουν οι ιατροί στις εφημερίες έχει αυξηθεί κατά 10%.

Ενώ, για τους εμβολιασμούς με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, η επιστήμονας ανέφερε πως: «Όταν αρχίσει από τώρα η σταδιακή αύξηση, θα δούμε με τους εμβολιασμούς που θα προχωρήσουν, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, και με όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και με την γρίπη» 

Εμβόλιο της γρίπης 

Ακόμα, η λοιμωξιολόγος μίλησε και για την «έκρηξη» των κρουσμάτων της γρίπης που αναμένεται για το Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο. Για το λόγο αυτό συνέστησε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης από το τέλος Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. 

Επίσης, σύμφωνα με την ειδικό, ο λόγος που υπήρχαν αυξημένα κρούσματα γρίπης φέτος το καλοκαίρι ήταν ότι δε φορούσαν οι άνθρωποι μάσκες.

Τέλος, η κ. Παγώνη σημείωσε πως: «Ο ιός δεν μας εγκατέλειψε, δεν έδειξε «τέλος» η οθόνη, είναι ανοιχτή. Τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια, μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, και τα πράγματα πιστεύουμε να είναι ελεγχόμενα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις