Breaking news

εμβόλια_κορονοϊός_εμβολιασμός_υγεία
A

Σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και με βάση την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, το απόγευμα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Συγκεκριμένα αφορά σε ραντεβού για τη χορήγηση των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά των παραλλαγών 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον, με τους πρώτους εμβολιασμούς να γίνονται από τις 3 Οκτωβρίου όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ακόμη ανέφερε πως η χώρα δεν αναμένει κάποιο άλλο εμβόλιο, έχοντας στη διάθεση της το πιο σύγχρονο.

Επιπρόσθετα επισήμανε ότι η σύσταση του επικαιροποιημένου εμβολιασμού αφορά τους άνω των 60 ετών, αλλά και άτομα νεαρότερων ηλικιών που έχουν υποκείμενα νοσήματα, τους ανοσοκατασταλμένους και άτομα που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.

Αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού, σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μία νέα φάση, χωρίς πίεση στα νοσοκομεία. Ενώ τόνισε πως αναμένεται να υπάρξει έξαρση της νόσου προκειμένου να αλλάξουν οι οδηγίες όσον αφορά στον εμβολιασμό.

Τέλος ανέφερε ότι «Οι οδηγίες θα αλλάξουν αν έχουμε ξαφνικά πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία ή κάποια μετάλλαξη που δεν είναι τόσο ήπια».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις