Breaking news

Γκάγκα
A

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα βρέθηκε καλεσμένη σήμερα Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, όπου μίλησε για το πολυσυζητημένο θέμα των επικαιροποιημένων εμβολίων.

Ειδικότερα, η κ. Γκάγκα τόνισε πως αναμένεται ένας χειμώνας «πολύ καλύτερος» σε σχέση με τους δύο προηγούμενος, ωστόσο πρέπει να θυμούνται οι πολίτες τον κορονοϊό και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, λέγοντας πως: «Μπροστά μας έχουμε έναν χειμώνα πολύ καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον κορονοϊό. Τα κρούσματα καθημερινά είναι πολλά άρα συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα όσοι είμαστε σε στενό συγχρωτισμό, όσοι έχουμε προβλήματα υγείας και όσοι ζούμε με ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας και εμβολιαζόμαστε όπως εμβολιαζόμαστε για την γρίπη κάθε χρόνο».

Παραλλαγή Κένταυρος

Ακόμα, για την παραλλαγή Κένταυρος ανέφερε πως: «συμπεριφέρεται όπως οι τελευταίες μεταλλάξεις, όπως η Όμικρον 5», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι υπάρχει επιτήρηση.

Αργότερα, αναφορικά με την 5η δόση και τα επικαιροποιημένα εμβόλια, πως: «Μπορούμε να κάνουμε τώρα την αναμνηστική δόση αν θέλουμε ή μπορούμε να κάνουμε πιο αργά το εμβόλιο που πήρε άδεια τώρα. Όποιος εμβολιαστεί τώρα, κι εγώ θα είμαι μέσα σε αυτούς, δεν θα χρειαστεί να κάνει ξανά εμβόλιο σε ένα μήνα».

Νοσοκομεία

 Έπειτα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την κατάσταση των νοσοκομείων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, είπε πως: «έχουμε πολύ περισσότερο προσωπικό στα νοσοκομεία από ό,τι είχαμε το 2019. Θέλουμε μια καλή στελέχωση των νοσοκομείων. Στόχος να έχουμε ένα ελκυστικό σύστημα υγείας που θα φροντίζει καλά τους κατοίκους της Ελλάδας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την παροχή επείγουσας βοήθειας σε όλη τη χώρα. Θέλουμε τους ειδικούς που εργάζονται στα μεγάλα νοσοκομεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλες περιοχές».

Αναφορικά με τον «προσωπικό γιατρό», είπε πως: «Είναι πιο ανθρωποκεντρικό το σύστημα αυτό με τον προσωπικό γιατρό. Ο γιατρός που σε ξέρει μπορεί να σου δώσει καλύτερη συμβουλή από αυτόν που δεν σε έχει δει ξανά στη ζωή του. Είναι σημαντικό να έχουμε έναν γιατρό δικό μας που θα σε ξέρει και θα σε παρακολουθεί χρόνια», ενώ υπογράμμισε ότι: «έχουν δηλώσει συμμετοχή 3.000 γιατροί, έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες».

Η κ. Γκάγκα σε ερώτηση σχετική με την έλλειψη αναισθησιολόγων, διευκρίνισε πως: «έχουμε δώσει οικονομικά κίνητρα και στους ειδικευμένους και στους ειδικευόμενους ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να καλυφθούν τα κενά που είναι υπαρκτά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις