Breaking news

πλεύρης
A

Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει τη διαγραφή των προστίμων στους άνω των 60, στους οποίους είχαν επιβληθεί πρόστιμα και τώρα φαίνεται να εμβολιάστηκαν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όσον αφορά στην επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στην εργασίας τους τόνισε πως «Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου».

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: Στη «σκιά» του Κένταυρου ξεκινούν σήμερα τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Έπειτα τοποθετήθηκε εκφράζοντας τη δική του προσωπική θέση και λέγοντας ότι «Θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Στην επαναξιολόγηση όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό

Πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

«Οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό σε μόλις 1 μήνα ξεπέρασαν τα 3.000.000 και οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό ξεπέρασαν τους 3.200. Για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα πράξη ο δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη», σημειώνει.

Ξεκινούν σήμερα τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της υποπαραλλαγής Όμικρον BA1. Οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης κλείνουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία άνοιξε τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου.

Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού. Ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Όσοι πολίτες έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για αναμνηστική δόση με του αρχικού τύπου εμβόλια, μπορούν αν θέλουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους με τα επικαιροποιημένα τύπου εμβόλια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις