Breaking news

εμβολιασμός
A

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια αποτελούν πλέον άλλο ένα «όπλο», σύμφωνα με τους ειδικούς, στην «μάχη» με τον κορονοϊο. Οι  πρώτοι εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της υποπαραλλαγής Όμικρον BA1 αρχίζουν σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο παραμένει το ερώτημα ποιό από τα δύο να επιλέξει ο πολίτης. 

Στα Παραπολιτικά 90,1 Fm και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» μίλησε για τα επικαιροποιημένα εμβόλια ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Αρχικά, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το νέο σκεύασμα κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού από τις αρχές Οκτωβρίου.

«Όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο.»

Ακόμα, ο γραμματέας του πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του εμβολίου, είπε πως: «Για να επιλέξει να κάνει το δεύτερο εμβόλιο πρέπει να υπάρχει, θα υπάρχει μετά από δυο εβδομάδες περίπου, αρχές Οκτώβριου, και η επιστημονική απάντηση σε αυτό είναι ότι όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο».

Επίσης, τόνισε την σημασία του εμβολιασμού των ομάδων υψηλού κινδύνου, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη.

Τέλος, σημειώνεται πως τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού. Ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης κλείνουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία άνοιξε τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις