Breaking news

Μαγιορκίνης
A

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», όπου αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού και τα σχολεία, που θα ανοίξουν χωρίς μέτρα προστασίας για μαθητές και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, είπε πως θα ήταν κάτι «παράλογο» να εφαρμοστούν μέτρα καθώς «είμαστε στη φάση της επαναφοράς της κανονικότητας» και «μόνο σε νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας». Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε, ότι θα υπάρξει εκ νέου εξέταση της τους επόμενους μήνες, λέγοντας ότι: «θα επανεξετάσουμε την κατάσταση τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανάλογα με την αύξηση της μεταδοτικότητας».

4η δόση

Επιπλέον, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε και για το πολυσυζητημένο θέμα της 4ης δόσης του εμβολίου, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στους πολίτες. Ειδικότερα, σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ήδη αποφασίσει για το ποιοι θα ωφεληθούν από αυτή. 

«Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και δεν έχει συμπληρώσει το βασικό σχήμα» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μαγιορκίνης, όταν ρωτήθηκε εάν έχει αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ, εκείνος απάντησε ότι: «περιμένουμε να είναι το πολύ 10-20% παραπάνω η πίεση από αυτή που είχαμε το καλοκαίρι. Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει αυξημένη πίεση.».

Μίλησε και για το γεγονός της πολυμικροβιακής αντοχής, όπου είμαστε πρωταθλητές ως λαός, κάνοντας λόγο για την επιτακτική σχεδόν ανάγκη κάποιων ανθρώπων να λαμβάνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται στην ουσία. Ειδικότερα, ανέφερε ως παράδειγμα πως κάποιος «με το που ανεβάζει πυρετό ζητάει αντιβίωση. Αν δεν του γράψει αντιβίωση ο γιατρός λέει ότι “αυτός ο γιατρός δεν είναι καλός”»

Όπως κατέληξε ο επιστήμονας, η πανδημία του κορονοϊού δεν θα φύγει εύκολα από τα «ελληνικά νοσοκομεία και θα απαιτήσει χρόνο για να φύγει». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι «διαχειρίσιμη και δε χρειάζονται οριζόντια μέτρα, υποχρεωτικότητες και τα λοιπά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις