Breaking news

astinomia
A

Μετά από τη δημοσίευση επίσημων στοιχείων των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία, τις γυναικτονίες, τους βιασμούς, τους ξυλοδαρμούς, και γενικότερα, τις επιθέσεις κατά γυναικών κατά κύριο λόγο, που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ένα σοκαριστικό γεγονός ήρθε να αυξήσει τον αριθμό των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, στην Θεσσαλονίκη, εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα σε βάρος του άνδρα που ξυλοκόπησε την έγκυο γυναίκα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε έγκυο, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

Μετά τις διώξεις, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φερόμενη ως παθούσα είναι 24 χρονών.

Υπενθυμίζεται πως έχουν βγει στο φως τα στοιχεία για τις καταγγγελίες γυναικών που έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν 30 καταγγελίες καθημερινά υποβάλλονται στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Έχουν αναφερθεί 5.140 περιστατικά, για τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2022 συνολικά.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, 80% των κατηγορουμένων είναι άντρες, ενώ το υπόλοιπο 20% γυναίκες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις