Breaking news

violence
A

Πάνω από είκοσι δολοφονίες γυναικών έγιναν την τελευταία διετία στη χώρα, όταν η γυναίκα ζήτησε από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της να χωρίσουν. Γυναίκες καταπιεσμένες, φοβισμένες, αγανακτισμένες. Ανήμπορες να αντιδράσουν στις κακοποιητικές συμπεριφορές των συζύγων ή συντρόφων τους.

Κάποιες δεν βρίσκουν καν τη δύναμη να χωρίσουν, ενώ άλλες που τολμούν να το κάνουν, ρισκάρουν τη ζωή τους. Ένα «μοτίβο θανάτου» που μοιάζει ασταμάτητο, με μία γυναικοκτονία να καταγράφεται πλέον κάθε 17 μέρες.

20 δολοφονίες γυναικών έχουν γίνει μόνο την τελευταία διετία, γιατί τα θύματα προχώρησαν στη «μοιραία κίνηση», να ζητήσουν διαζύγιο ή χωρισμό από συζύγους ή συντρόφους.

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στην τοποθέτησή του επί του θέματος εξήγησε πως τα παιδιά που έχουν υπάρξει θύματα τέτοιων φρικτών περιστατικών εμφανίζουν στην πορεία της ζωής τους προβλήματα, τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με τη βοήθεια ειδικού.

«Ο δολοφόνος δεν είναι πλέον ο υπόκοσμος, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, άτομα της ίδιας μας της οικογένειας. Ας ξεπεράσουμε αυτό που λέμε “μακριά από την πόρτα μας”, γιατί εκεί βρίσκεται το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας.

«Η πρώτη φορά που θα σηκώσει κάποιος το χέρι του, πρέπει να κάνει τη γυναίκα να σκεφτεί πως δεν θα είναι η τελευταία φορά και να καταγγείλει», είπε ο κ. Σούρας ερωτώμενος για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις