Breaking news

nkapravelos
A

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος τοποθετήθηκε σχετικά με τον χθεσινό θάνατο βρέφους 13 μηνών από οξεία ηπατίτιδα και συμβούλεψε τους γονείς να μην ανησυχούν καθώς επρόκειτο για μία σπάνια περίπτωση, η οποία δεν απειλεί γενικά τα παιδιά.

Μιλώντας στον σταθμό του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ανιχνεύσει ακόμα τα ακριβή αίτια της νόσου, τα συμπτώματα τα οποία δημιουργεί είναι ήπια και τα σοβαρά περιστατικά είναι σπάνια, στην πλειοψηφία τους.

Τι είπε για τον κορονοϊό

Από την άλλη ο κ. Καπραβέλος τοποθετήθηκε και για την κατάσταση του κορονοϊού στην χώρα και συγκεκριμένα την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Ειδικότερα εξέφρασε τόσο την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορονοϊό, που από κάτω των 10, αυξήθηκε πάλι σε διψήφιο και πάνω.

Ακόμη αναφέρθηκε στην εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, η οποία είναι ανησυχητική και πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα, καλώντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα βασικά που δεν είναι άλλα από τη μάσκα και τα εμβόλια.

Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις