Breaking news

kn95_maska
A

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού σε εσωτερικούς χώρους από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου. Η σχετική απόφαση για το μέτρο εκδόθηκε και σε ΦΕΚ.

Σημειώνεται πάντως ότι η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός και όπου το κρίνει κανείς απαραίτητο παραμένει.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Συνεπώς καταργείται και στα αεροπλάνα, αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως σε τρένα και υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Που παραμένει η μάσκα

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.

Παράλληλα, η Επιτροπή έχει αποφασίσει ότι με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται οι επιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Τι ισχύει για σχολεία και πανεπιστήμια

Ακόμα, χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Όμως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παραμένει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων πανελλαδικών και ενδοσχολικών, καθώς και κατά την εξεταστική στα ΑΕΙ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις