Στα ελληνικά σχολεία και εισέρχονται τα ρομπότ με στόχο να εμπλουτίσουν τις μεθόδους διδασκαλίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mobile Technology, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απέκτησε ανθρωποειδή ρομπότ από τη Mobile Technology, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των μεθόδων διδασκαλίας που παρέχει στους μαθητές του. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύθηκε με τα ρομπότ ΝΑΟ και Pepper, τα οποία προσεχώς θα είναι διαθέσιμα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο των μαθημάτων του εργαστηρίου Πληροφορικής.
Τα ρομπότ εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου, καθώς λειτουργούν με μία προηγμένη και ταυτόχρονα χρηστική πλατφόρμα που επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη ρομποτική και στον προγραμματισμό, μέσω της βιωματικής και δημιουργικής εκμάθησης.
Όπως αναφέρεται, το ρομπότ Pepper είχε την ευκαιρία να συστηθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους εργαζομένους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιείται ετησίως για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς. Μέσω της εφαρμογής που ανέπτυξε η Mobile Technology, το ρομπότ παρουσίασε κάποιες από τις πολλές δυνατότητές του και συνομίλησε και με τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner.
Τα ρομπότ Pepper & NAO που η Mobile Technology προωθεί στην ελληνική αγορά χρησιμοποιούνται ευρέως ήδη από περισσότερα από 17.000 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως. Υπογραμμίζεται ότι η Mobile Technology από το 2018 διαθέτει τα δημοφιλή διαδραστικά ρομπότ της SoftBank Robotics, ως Preferred Solution Partner του οίκου στην Ελλάδα και, επιπρόσθετα, αναπτύσσει τις απαιτούμενες εφαρμογές για την αξιοποίησή τους.
Να θυμίσουμε ότι ρομπότ ύψους 25 εκατοστών, που τραγουδούν, χορεύουν και κάνουν κουνγκ-φου, χρησιμοποιούνται ήδη ως βοηθήματα διδασκαλίας σε 300 παιδικούς σταθμούς σε όλη τη Σεούλ.
Τα μάτια των ρομπότ κάνουν νεύματα και ανοιγοκλείνουν σαν πραγματικά, ενώ οι κόρες των ματιών παίρνουν σχήμα καρδιάς κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Με μια κάμερα στο κράνος του, το κάθε ρομπότ μπορεί να βγάλει φωτογραφίες που στέλνονται αμέσως σε tablet για προβολή.
«Τα ρομπότ βοηθούν στη δημιουργικότητα των παιδιών», είπε ο δάσκαλος Byun Seo-yeon στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ανταποκριτών του πρακτορείου στο φωτεινό και πολυσύχναστο νηπιαγωγείο Maru στη Σεούλ.
Τα ρομπότ δοκιμάζονται σε 300 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Σεούλ, με την κυβέρνηση να προτείνει το πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών.
«Στο μέλλον, το να γνωρίζεις πώς να διαχειρίζεσαι την τεχνητή νοημοσύνη και τα σχετικά εργαλεία θα είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Han Dong-seog, από το τμήμα παιδικής μέριμνας της κυβέρνησης της Σεούλ.