Ξεκίνησε η αποστολή των μηνυμάτων στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές, μέσω της Β' φάσης.
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έστειλε μηνύματα σε 9.246 εκπαιδευτικούς, και πιο συγκεκριμένα, σε 4.611 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι σε αναμονή βρίσκονταν οι εκπαιδευτικοί από την Παρασκευή, καθώς για τότε είχε προγραμματιστεί η ανακοίνωση της Β΄ φάσης, ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας, δεν τη δημοσίευσε λόγω των συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών και Εσωτερικών) τα οποία δεν είχαν εγκρίνει τις νέες πιστώσεις για την πρόσληψη των αναπληρωτών της Β' φάσης.
Το Proson.gr παρακολουθεί τις διαδικασίες και θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη. Δείτε ΕΔΩ τα κενά ανά κλάδο και ειδικότητα που έχουν καταγράψει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί θα κληθούν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις - δηλώσεις προτιμήσεων για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες στο ΟΠΣΥΔ.
Από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία στις σχολικές μονάδες, στα ΚΕΔΑΣΥ και στη Σιβιτανίδειο ανά περίπτωση πρόσληψης. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.
Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα/ΚΕΔΑΣΥ ανάληψης υπηρεσίας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024.
Με χιλιάδες κενά άνοιξαν τα σχολεία
Σε περίπου 18.000 υπολογίζει τα κενά στα σχολεία όλων των βαθμίδων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαίδευσης, με τα 10.000 περίπου εξ’ αυτών να εντοπίζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, σημείωσε ότι ο αριθμός αυτός αφορά όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και την παράλληλη στήριξη.
Ενδεικτικά, στη Γ' Αθήνας, τα κενά είναι περίπου 700, στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152. Επιπλέον, δήλωσε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν.
Πέραν της υποστελέχωσης των σχολείων, η ΔΟΕ τόνισε και το ζήτημα των απαράδεκτων συγχωνεύσεων τμημάτων πανελλαδικά, με περισσότερα από 1.000 τμήματα να έχουν κλείσει.
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, έχουν πολλαπλασιαστεί οι ακατάλληλοι χώροι διδασκαλίας και τα κοντέινερ στα οποία κάνουν μάθημα οι μαθητές και εκτίμησε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξαγγελθεί για το «συμμάζεμα» των σχολικών υποδομών «δεν θα είναι επί της ουσίας».