Breaking news

Σαντορίνη
A

Προχωρούν οι διαδικασίες ώστε οι εργαζόμενοι στους Δήμους Θήρας, Αμοργού, Ανάφης και Ιητών, των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ. Η ψηφιακή πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που έχουν ληφθεί για τους Δήμους που πλήττονται από τη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι εργοδότες μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", ενώ οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους μέσω της πλατφόρμας supportemployees.services.gov.gr

Όλες οι επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και δραστηριότητας, που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές, έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

  • Δήμος Θήρας (Π.Ε. Θήρας): Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως την 1η Φεβρουαρίου 2025 μπορούν να τεθούν σε αναστολή από την 1η Φεβρουαρίου έως την 3η Μαρτίου 2025.
  • Δήμος Αμοργού (Π.Ε. Νάξου - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου): Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως την 11η Φεβρουαρίου 2025 μπορούν να τεθούν σε αναστολή από την 11η Φεβρουαρίου έως την 11η Μαρτίου 2025.
  • Δήμος Ανάφης (Π.Ε. Θήρας): Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως την 13η Φεβρουαρίου 2025 μπορούν να τεθούν σε αναστολή από την 13η Φεβρουαρίου έως την 13η Μαρτίου 2025.
  • Δήμος Ιητών (Π.Ε. Θήρας - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου): Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως την 14η Φεβρουαρίου 2025 μπορούν να τεθούν σε αναστολή από την 14η Φεβρουαρίου έως την 14η Μαρτίου 2025.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού καθώς και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη στον ονομαστικό μισθό.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για την προστασία των εργαζομένων, οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής δεν επιτρέπεται να προβούν σε απολύσεις κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής. Τυχόν καταγγελίες συμβάσεων θεωρούνται αυτοδικαίως άκυρες.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας και το ίδιο είδος σύμβασης για χρονικό διάστημα ίσο με την αναστολή, εκτός αν οι εργαζόμενοι αποχωρούν οικειοθελώς, συνταξιοδοτούνται, αποβιώνουν ή έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου που λήγει μέσα σε αυτό το διάστημα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις