Breaking news

Νετανιάχου: «Ήταν μόνο η αρχή» το αιματοκύλισμα στη Γάζα - Πάνω από 400 νερκοί
A

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιμένει στο αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας, απειλώντας ότι οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 400 Παλαιστινίους, είναι «μόνο η αρχή». 

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, οι νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της Τρίτης 18 Μαρτίου κόστισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στη Χαν Γιούνις και την πόλη της Γάζας, προκαλώντας καταστροφές και θρήνους σε μια περιοχή που έχει ήδη υποφέρει από χρόνια πολιορκίας και συγκρούσεων.

Αμετανόητος ο Νετανιάχου: «Απαραίτητοι» οι βομβαρδισμοί

Ο Νετανιάχου, ωστόσο, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη δαπάνη των πράξεών του. Σε μια τηλεοπτική του ομιλία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί ήταν «απαραίτητοι» για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Η λογική γενοκτονίας που προωθεί ο Νετανιάχου έχει αποδειχθεί καταστροφική: από τον Οκτώβριο του 2023, πάνω από 30.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα κλιμακώνεται καθημερινά.

Η Χαμάς «ένιωσε τη δύναμή μας τις τελευταίες 24 ώρες. Και θέλω να σας βεβαιώσω, εσάς κι εκείνους: αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, επιμένοντας στην στρατηγική τρομοκρατίας και καταστολής εναντίον ολόκληρης της παλαιστινιακής κοινότητας

Η Χαμάς, από την πλευρά της, κατηγορεί το Ισραήλ ότι έθεσε μονομερώς τέλος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχε υπογραφεί στις 19 Ιανουαρίου. Το παλαιστινιακό κίνημα κάλεσε τις «φίλες χώρες» να ασκήσουν πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα φαίνεται να παραμένει αδρανής, ενώ ο Νετανιάχου συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές με την ευλογία των δυτικών συμμάχων του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις