Breaking news

covid
A

Ένας άνδρας που φέρεται προσπάθησε να πουλήσει τα λεγόμενα «σετ κορονοϊού», τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μολυνθούν από μόνοι τους με τον Covid-19, συνελήφθη από την αστυνομία στην Ολλανδία.

Το σετ που πρόσφερε ο άνδρας μέσω ενός ιστότοπου περιελάμβανε ένα σωλήνα, που ο άνδρας ισχυριζόταν ότι περιέχει τον ιό σε υγρή μορφή, καθώς και ένα τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε η μονάδα καταπολέμησης της απάτης του ολλανδικού Υπουργείου Οικονομικών (FIOD).

«Θέλετε να αποφασίσετε μόνοι σας πότε θα μολυνθείτε από τον κορωνοϊό; Με το σετ κορονοϊού μπορείτε να κάνετε αυτή την επιλογή μόνοι σας», αναγραφόταν στον ιστότοπο.

Στους δυνητικούς πελάτες του, ο άνδρας υποσχόταν… «φρέσκους» ιούς που δεν ήταν παλαιότεροι των τριών μηνών, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να είναι «βέβαιοι ότι περιλαμβάνονται οι τελευταίες μεταλλάξεις και παραλλαγές».

Η αυτομόλυνση είναι ένας σίγουρος τρόπος απόκτησης πιστοποιητικού νόσησης που –όπως και το πιστοποιητικό εμβολιασμού– επιτρέπει τη συμμετοχή σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και άλλα, ανέφερε ο ιστότοπος.

Ο άνδρας ήταν έτοιμος να ταχυδρομήσει τον ιό στους αγοραστές στην τιμή των 33,50 ευρώ. Ο ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος την ίδια μέρα μετά την ανάκριση. Ο ιστότοπός του μπλοκαρίστηκε.

Περαιτέρω έρευνα θα προσδιορίσει εάν σκόπευε πραγματικά να πουλήσει τον ιό ή απλώς ήθελε να εξαπατήσει ανθρώπους για να τους πάρει τα χρήματα, ανέφερε η FIOD. Επί του παρόντος, ο άνδρας κατηγορείται για απάτη.

«Όποιος μολύνει τον εαυτό του με Covid-19 θέτει εν γνώσει του σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», προειδοποίησε η μονάδα καταπολέμησης της απάτης.

 

Πηγή: RT

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις