Breaking news

απάτες
A

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των έξι Ρομά και του συνεργού τους, που είχαν συλληφθεί στις 13 Απριλίου από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο επιχείρησης που εκτελέστηκε μαζί με τις τοπικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε Πάτρα, Τρίπολη και Αργολίδα, δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι απάτες γίνονταν κυρίως μέσω αγγελιών για πώληση οχημάτων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών. Με τα χρήματα που αποκόμιζαν τα μέλη της οργάνωσης έκαναν dolce vita, αγόραζαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και σπίτια.

συμμορία

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλου του βασικού πυρήνα της, καθώς και 15 περιφερειακά μέλη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ακόμη, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία 117 κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα.

Πρόκειται για τον 25χρονο Παναγιώτη Μόσχο από το Ναύπλιο, τον 20χρονο Βασίλειο Μόσχο από το Άργος, τον 38χρονο Χρήστο Καραγκούνη από το Ναύπλιο, τον 40χρονο Γεώργιο Μάγγα από την Πελέτα Αρκαδίας, τον 25χρονο Ilia Metellari από την Αλβανία, τον 26χρονο Θεμιστοκλή Μπασιλάρη από την Αθήνα και τον 51χρονο Μιχαήλ Καραγιάννη από τη Σπάρτη, οι οποίοι είχαν διαπράξει συνολικά 231 απάτες, αποκομίζοντας περίπου 1.400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία τοποθετείται χρονικά τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, προέκυψε ότι τα μέλη του σκληρού πυρήνα της, διαθέτοντας κατάλληλες γνώσεις:

-Αναζητούσαν και εντόπιζαν στο διαδίκτυο αγγελίες σχετικά με την πώληση κυρίως οχημάτων αλλά και άλλων αγαθών και υπηρεσιών

-Επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για την αγορά των προϊόντων
Με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στην ηλεκτρονική τραπεζική τους (όπως όνομα χρήστη, προσωπικούς κωδικούς, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς επιβεβαίωσης συναλλαγής κτλ)
Έχοντας αποκτήσει πρόσβαση πλέον στην ηλεκτρονική εφαρμογή των παθόντων, μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, σε λογαριασμούς με δικαιούχους συνεργούς τους.

Στη συνέχεια, περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους για να μην καταγράφονται από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, πραγματοποιούσαν άμεσα ανάληψη μέσω ΑΤΜ των χρηματικών ποσών που είχαν μεταφερθεί στους «επιχειρησιακούς» λογαριασμούς, πριν οι παθόντες αντιληφθούν τη σε βάρος τους απάτη.

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (6) ημεδαπών και (1) αλλοδαπού, κατηγορούμενων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις απάτες με υπολογιστή σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 13/4 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

1)τον (επ) ΜΟΣΧΟ (ον) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ αγνώστου πατρός και της Γερασιμούλας, γεν. την 13-05-1997 στο Ναύπλιο Αργολίδας

2)τον (επ) ΜΟΣΧΟ (ον) ΒΑΣΙΛΕΙΟ αγνώστου πατρός και της Γερασιμούλας, γεν. την 25-10-2002 στο Άργος Αργολίδας

3)τον (επ) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (ον) ΧΡΗΣΤΟ του Βασιλείου και της Νίκης, γεν. την 22-03-1974 στο Ναύπλιο Αργολίδας

4)τον (επ) ΜΑΓΓΑ (ον) ΓΕΩΡΓΙΟ του Τριαντάφυλλου και της Σταμάτας, γεν. την 12-01-1972 στην Πελέτα Αρκαδίας

5)τον (επ) METELLARI (ον) ILIA του MYFIT και της HENA , γεν. την 14-03-1978 στην Αλβανία

6)τον (επ) ΜΠΑΣΙΛΑΡΗ (ον) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ αγνώστου πατρός και της Αλεξάνδρας, γεν. την 30-11-1996 στην Αθήνα

7)τον (επ) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (ον) ΜΙΧΑΗΛ του Πέτρου και της Γιαννούλας, γεννηθείς την 13-11-1971 στη Σπάρτη Λακωνίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις