Breaking news

fwkida_xwrio
A

Λίγο πριν τα χωριά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα γεμίσουν με επισκέπτες που σκοπεύουν να περάσουν εκεί τις γιορτές των Χριστουγέννων, μερικοί από εκείνους που επιθυμούν την ηρεμία ως βασικό στοιχείο του προορισμού τους, πρέπει να γνωρίζουν πως ένας από τους καταλληλότερους προορισμούς για τις γιορτές είναι και ο νομός Φωκίδας.

Συγκεκριμένα ο νομός Φωκίδας και τα χωριά του αποτελούν, μία από τις πιο επικρατέστερες επιλογές για τα χειμερινά διήμερα ταξίδια του Δεκέμβρη. Μπορεί η Αράχωβα να τραβάει διαχρονικά τους περισσότερους χειμερινούς επισκέπτες, ωστόσο υπάρχουν και άλλες εξίσου καλές επιλογές. Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η μοναδική καλή επιλογή, αφού στους πρόποδες του Παρνασσού υπάρχουν αρκετά γραφικά χωριά που αξίζουν την προσοχή των επισκεπτών, όπως είναι το Χρισσό Φωκίδας.

Η ιστορία του Χρισσού 

Πρόκειται για έναν μικρό και παραδοσιακό οικισμό που βρίσκεται κοντά στους πρόποδες του βουνού. Έχει περίπου 750 μόνιμους κατοίκους και αποτελεί ιδανικό προορισμό κάθε εποχής. Σαν χωριό καταφέρνει να συνδυάσει το βουνό και την θάλασσα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως σαν προορισμός αναφέρεται στις γραφές ήδη από τον 14ο αιώνα, αλλά με την εναλλακτική ονομασία Κρίσσα. Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μέρος μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, μέχρι που εγκαταλείφθηκε. Μετά από την πραγματοποίηση ανασκαφών ανακαλύφθηκε το μυκηναϊκό νεκροταφείο, το οποίο έβαλε το Χρισσό, στη λίστα με τα επτά μυκηναϊκά σημεία της χώρας. Τώρα πια το χωριό αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους τουρίστες τον χειμώνα, αλλά και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη φύση, διανυκτερεύοντας σε έναν χειμερινό προορισμό.

Τα αξιοθέατα

Ειδικότερα το χωριό Χρισσό είναι ιδανικό για πεζοπορία και περιπάτους, ενώ σε μόλις μικρή απόσταση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Δελφούς, το Μαντείο αλλά και τον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. που αποτελεί ένα από τα βασικότερα χειμερινά τουριστικά σημεία ολόκληρης της Ελλάδας. Μια πιθανή οργάνωση εκδρομής στο Χρισσό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση καταλύματος, μπορεί να εγγυηθεί την μοναδικότητα της φύσης πράγμα που αξίζει και το τελευταίο χιλιόμετρο μέχρι την άφιξη των επισκεπτών του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις