Breaking news

parallagi omikron
A

Ο πρώτος θάνατος ασθενή με την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού καταγράφηκε στην Βρετανία όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε κλινική εμβολιασμού στο Πάντινγκτον.

Συγκεκριμένα είπε πως « Δυστυχώς χάθηκε τουλάχιστον ένας ασθενής με την νέα μετάλλαξη» αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Ακόμη κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται από το γεγονός ότι η μετάλλαξη αυτή έχει πιο ελαφριά συμπτώματα και να σπεύσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση. Ειδικότερα σήμερα μεγάλες ήταν οι ουρές που σχηματίζονταν στα κέντρα εμβολιασμού των μεγάλων πόλεων της Βρετανίας, ενώ μεγάλες ήταν και οι ουρές που είχαν σχηματιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία. Επίσης υπήρξαν ζητήματα όσον αφορά την κράτηση ραντεβού διαδικτυακά.

Σύμφωνα με το μήνυμά της στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Υγείας αναφέρει πως « Η υπηρεσία κράτησης ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή εξαιρετικά υψηλή ζήτηση άρα έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα αναμονής. Για όλους τους άλλους που βρίσκονται σε αναμονή, θα τους συνιστούσαμε να ξανά προσπαθήσουν αργότερα σήμερα ή αύριο », πρόσθεσε.

Ακόμη δεν ήταν διαθέσιμα και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. « Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή άλλα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ » αναφέρει η ανακοίνωση της η επίσημη υπηρεσία κρατήσεων της κυβέρνησης. « Προσπαθήστε ξανά αργότερα. ή μπορείτε να πάτε πίσω και να προσπαθήσετε αντ’ αυτού να κάνετε κράτηση ενός ραντεβού για τεστ » πρόσθεσε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις