Breaking news

πατρα
A

Σοκάρουν οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, μετά την πληροφορία ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε μία ουσία που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποβεί επικίνδυνη ακόμη και θανατηφόρα για τους ανθρώπους. "Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά", ανέφερε χαρακτηστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Συνήθως, οι γιατροί χορηγούν κεταμίνη μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας "ποτέ".

Σε αυτό το σημείο μένει να ερευνηθεί αν η συγκεκριμένη ουσία ευθύνεται για κάποια παρενέργεια ή αν αποτέλεσε αιτία θανάτου του κοριτσιού. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις