Breaking news

saidou_kamara
A

Ο 18χρονος μαθητής Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος και απειλείται με απέλαση παρέλασε μόλις χθες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου μαζί με τους συμμαθητές του εκπροσωπώντας το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα ο νεαρός Σαϊντού που ήρθε στην Ελλάδα μόνος του το 2019, σε ηλικία μόλις 16 ετών, παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, μαθαίνοντας την γλώσσα και παρακολουθώντας σεμινάρια για την πλήρη ένταξη του, δεν έχει σημασία για την απρόσωπη γραφειοκρατεία.

Ωστόσο τον Δεκέμβριο που μόλις πέρασε, ο Σαϊντού, έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου, την οποία και είχε υποβάλλει.

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία γνωστοποίησε ότι ενισχύθηκε ο φάκελος του νεαρού Σαϊντού και αναμένεται η απόφαση της Αρχης Προσφύγων.

Στην χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι συμμαθητές του Σαϊντού, όρθωσαν και ένα τείχος προστασίας, αγάπης και συμπαράστασης, σε συνδυασμό με την πληθώρα υποστήριξης που έλαβε μέσω αναρτήσεων στα social media, με το hashtag, #ΟχιΣτηνΑπέλασηΤουΣαϊντού.

Μερικές από τις αναρτήσεις: 

 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις