Breaking news

Πάτρα
A

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα.

Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega δεν αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις στα μέσα της εβδομάδας. Οι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας, φέρεται να έχουν σαν αιτία θανάτου την ασφυξία.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τα στοιχεία από τους φακέλους των παιδιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρει: «Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Σύμφωνα με τα αντίγραφα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, όπως αυτές έχουν δημοσιευτεί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά. Και ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές».

Σε ό,τι έχει να κάνει με συγκεκριμένα ευρήματα, τονίζει: «Κρίνονται εξόχως σημαντικά τα ακόλουθα ευρήματα: στο παιδί που απεβίωσε πρώτο διαπιστώθηκαν κυάνωση ονύχων χειρών, εκδορές στη ρινική χώρα, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση και εκτεταμένη κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων. Στο παιδί που απεβίωσε δεύτερο φαίνεται να διαπιστώθηκαν κυάνωση ονύχων χειρών, δερματικές αλλοιώσεις περιστοματικά, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση και αλλοιώσεις ως αιτία ανοξυγοναιμίας στον εγκέφαλο. Τα ανωτέρω στοιχεία είμαι βέβαιος ότι θα επαναξιολογηθούν από τους συναδέλφους έτσι ώστε να μην αποκλειστούν αιτίες θανάτου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης».
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις