Breaking news

μενιδι
A

Ήταν η τελευταία μέρα του σχολείου, στις 8 Ιουνίου του 2017 και ο 11χρονος Μάριος Σουλούκος, μαθητής της Ε΄ τάξης του 6ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών, περίμενε τη θεατρική παράσταση να ξεκινήσει. Τότε μια αδέσποτη σφαίρα τον χτύπησε με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όπου και κατέληξε στις 22:23. Από την νεκροψία προέκυψε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από αδέσποτη βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει ωστική βλάβη στον εγκέφαλο. Παρά τις προσπάθειες των αρχών, ο δράστης δε βρέθηκε ποτέ. 

Τι λέει ο πατέρας του Μάριου

Το Δημόσιο είχε προσφύγει κατά της απόφασης για αποζημίωση με 490.000 ευρώ της οικογένειας του μικρού Μάριου, αλλά το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε το αίτημα. «Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα» ανέφερε ο πατέρας του Μάριου στο protothema.gr.


«Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία γιατί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχουν αφήσει τον κάθε παραβατικό να αλωνίζει, να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα και να παίζει με τις ζωές μας. Υπάρχουν δυο καταδικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά τα χρόνια, εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν έπεσε πάνω στο πρόβλημα να δώσει λύση για να επανέλθει η ασφάλειά μας και να ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Αντιθέτως έδειξε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι στην οικογένειά μου. Μας γέμισε στεναχώρια, άγχος και ψυχολογική φόρτιση».

Δηλώσεις του συνήγορου της οικογένειας

Ο συνήγορος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς μιλώντας στο protothema.gr τόνισε τα εξής:

«Οι ισχυρισμοί του ελληνικού δημοσίου που ανέπτυξε στην έφεσή του, ότι δηλαδή η πολιτεία δεν έχει ευθύνες για τα υψηλότατα επίπεδα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και σε κάθε περίπτωση η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια του μικρού Μάριου, απορρίφθηκαν με ηχηρό τρόπο από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας. Η προσδοκία μας είναι το σκληρό και άκαμπτο πρόσωπό της η ελληνική πολιτεία να το επιδείξει απέναντι στην διαρκώς αυξανόμενη παραβατικότητα στην περιοχή του Μενιδίου και όχι προς μια οικογένεια που θρηνεί ένα 11χρονο παιδί ως απόρροια αυτής της εγκληματικότητας».

Τι λέει η μητέρα του παιδιού

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η μητέρα του άτυχου Μάριου, Διονυσία Σουλούκου, επεσήμανε πως «το Διοικητικό Εφετείο μας δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του Δήμου μας. Το Ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας. Ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν. Έχουμε δύο καταδικαστικές αποφάσεις».

«Οι σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν στην αυλή μας. Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση και γενικότερα να ασχοληθούν με τον Δήμου μας», ανέφερε η μητέρα του άτυχου 11χρονου.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου 

Να σταματήσει η αντιδικία του Ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στις Αχαρνές, στις 8 Ιουνίου του 2017 και να αποζημιωθεί άμεσα, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1, «Πρωινοί Τύποι».

Οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Στάθης και Νίκος Ρογκάκος έθεσαν στη συζήτηση με τον υπουργό το θέμα της δικαστικής διαμάχης του Ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με πρόσφατη απόφασή του, απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρώντας την αρχική αποζημίωση των 490.000 ευρώ για το τραγικό συμβάν.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πήρε θέση για το θέμα, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η αντιδικία του ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του παιδιού. Ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι έως τώρα δικαστικές αποφάσεις και να αποζημιωθεί η οικογένεια.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις