Breaking news

Εμβόλιο κορονοϊού
A

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου όσοι είναι 60 χρονών και άνω θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι αν δεν έχουν κάνει την 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν. 

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα έχουν τους ίδιους περιορισμούς με εκείνους, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα σταματήσει να λειτουργεί και θα πρέπει να εκδόσουν νέο μετά την δόση. Ειδικά για τους πολίτες άνω των 60 ετών, αυτό είναι κρίσιμο και αναγκαίο, δεδομένου ότι μετά τις 13 Δεκεμβρίου και εφόσον έχουν παρέλθει 7 μήνες από τη 2η δόση, το πιστοποιητικό τους παύει να ισχύει και δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, με τους ίδιους περιορισμούς που θα ισχύουν από τη Δευτέρα και για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, όπως ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις. Για κάποιον που δεν θα κάνει την 3η δόση, η λήξη του πιστοποιητικού συνεπάγεται με το ότι για να πάνε στην εργασία τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα. Επίσης, θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο.

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, φαίνεται ότι θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες.

Μέχρι τα Χριστούγεννα λοιπόν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρία στάδια πρόσβασης για τις καθημερινές δραστηριότητες, με ελευθερία σε όλες για τους εμβολιασμένους πολίτες και απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους ως προς την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις