Breaking news

iera_synodos
A

Μυστήριο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση του φερόμενου ρασοφόρου με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και αυτοαποκαλείται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος».

Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερέας ή Διάκονος, πράγμα το οποίο δεν τον συνδέει με κάποιο ιερό μυστήριο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου έγινε ενημέρωση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον αναφερόμενο ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και αυτοπροβάλλεται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος» χωρίς να ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ενημέρωση, την οποία παρείχε στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στην Επαρχία του οποίου δραστηριοποιείται ο εν λόγω ρασοφόρος, καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη τον Ιανουάριο 2022, για τα εξής αδικήματα:

  • αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος,
  • αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση και
  • εξύβριση.

Έπειτα καλέστηκαν όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινωνίας από τον φερόμενο ρασοφόρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις