Breaking news

apates
A

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για ηλεκτρονικές απάτες στην Κρήτη, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά.

Συνολικά οι επιτήδειοι έχουν αποσπάσει 40.000 ευρώ από τους τέσσερις καταγγέλλοντες.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο θύμα έπεσε μια 75χρονη γυναίκα της οποίας απέσπασαν από το λογαριασμό 21.800 ευρώ. Η 75χρονη ήθελε να μεταφέρει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό μιας φίλης της και μπήκε να αναζητήσει τον τρόπο που θα το κάνει στο διαδίκτυο. Πατώντας σε ένα link που της φάνηκε αξιόπιστο επιτήδειοι απέσπασαν από το λογαριασμό της 21.800 ευρώ μέσα σε 20 λεπτά.

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε και μια 45χρονη γυναίκα, η οποία έλαβε μήνυμα από τα ΕΛΤΑ, ότι το δέμα της βρισκόταν αποθηκευμένο σε χώρο παραμονής και πρέπει να βάλει δυο ευρώ σε λογαριασμό για να φύγει το πακέτο της. Την επόμενη μέρα ανακάλυψε ότι είχαν αποσπάσει από τον τραπεζικό της λογαριασμό 940 ευρώ.

Συχνό φαινόμενο είναι και οι καταγγελίες στα Χανιά καθώς ένας 37χρονος άνδρας μετέφερε σε λογαριασμό το συνολικό ποσό των 12.000 ευρώ. Ο άνδρας αλβανικής καταγωγής βρήκε σε ένα site μια αγγελία πώλησης αυτοκινήτου και επικοινώνησε με τον «ιδιοκτήτη» του οχήματος προκειμένου να το αγοράσει.

Αφού έκλεισε η συμφωνία κατέθεσε το ποσό των 6.000 ευρώ, εν τούτοις ο «ιδιοκτήτης» τον έπεισε να τους καταθέσει άλλα 6.000 ευρώ λέγοντάς του ότι θα του επέστρεφε τα 3.000 ευρώ, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ. Συνολικά ο 37χρονος έχασε 12.000 ευρώ και δεν έλαβε ποτέ αυτοκίνητο.

Θύμα επιτήδειων έπεσε και μια 43χρονη γυναίκα στα Χανιά της οποία έκαναν φτερά από το τραπεζικό της λογαριασμό τα ποσά των 2.980 ευρώ και 2.100 ευρώ.

Η γυναίκα έλαβε μήνυμα στο κινητό της το οποίο της έλεγε να βάλει έναν κωδικό προκειμένου να αποκτήσει μία υπηρεσία της τράπεζας στην οποία είχε τα χρήματά της. Η γυναίκα αμέσως ειδοποίησε την τράπεζα. Ωστόσο, ενημερώθηκε ότι ήδη είχαν μεταφερθεί από το λογαριασμό της τα χρήματα σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις