Breaking news

Χριστούγεννα στην Αθήνα
A

Η σταθεροποίηση που  καταγράφεται στο επιδημιολογικό φορτίο μεταθέτει για τη νέα χρονιά τη συζήτηση για νέα μέτρα αν και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία από την κυβέρνηση δίνεται πίστωση χρόνου στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο αυξημένη ετοιμότητα επικρατεί για το ενδεχόμενο το εορταστικό κλίμα να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας. Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά στη μετάλλαξη Όμικρον, που με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν είναι απόλυτα σαφές αν οδηγεί σε ηπιότερα ή εντονότερα συμπτώματα.

Πάντως δεδομένο είναι πως η πίεση στο σύστημα υγείας βαίνει κλιμακούμενη, καθώς συνολικά 27 περιοχές της χώρας είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερά πάνω από τους 700, ενώ μέσα στις πέντε τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους 474 άνθρωποι.

Μάλιστα η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικότερα στις ΜΕΘ πυροδότησε χθες μια πρωτοφανή πολιτική σύγκρουση. Οι καταγγελίες για κλίνες ΜΕΘ - που μένουν κλειστές για να νοσηλευθούν αν χρειαστεί «VIP» περιστατικά - προκάλεσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος  για fake news. «Δεν υπάρχει περίπτωση οποιασδήποτε παρέμβασης.

Δεν χωρά στο μυαλό μας ότι τα κρεβάτια στις ΜΕΘ δίνονται στους ασθενείς με βάση παρεμβάσεις ή με βάση το πόσο γνωστός ή λιγότερο γνωστός είναι ο καθένας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την έντονη συζήτηση που έχουν προκαλέσει  οι σχετικές καταγγελίες.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γλωσσοδέτης το όνομά του για τους αμερικανούς δημοσιογράφους

Οι νορβηγικοί λύκοι που επιβίωσαν εδώ και 12.000 χρόνια εξαφανίζονται

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις