Breaking news

prosfyges_oukrania
A

Δύο δήμοι της Αττικής αποφάσισαν να συνεργαστούν στενά, ώστε να συνδράμουν στη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία.

Σήμερα συναντήθηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας τους να χρησιμοποιηθούν ως δομή φιλοξενίας οι κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου, που βρίσκονται στην περιοχή της Ραφήνας.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν εκτενώς όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να οργανωθεί ο τρόπος σίτισης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και φροντίδας και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο της κατασκήνωσης, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κάποια οικήματα, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και τις εργασίες που θα αναλάβουν και οι δύο δήμοι, θα μπορέσουν να καλύψουν τη φιλοξενία κι άλλων οικογενειών. Όπως ειπώθηκε από τη δημοτική Αρχή της Ραφήνας, στη σίτιση των προσφύγων προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν και οι δύο ενορίες της Παντοβασίλισσας και της Αναλήψεως.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα υποβάλει πλέον το σχετικό αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και μάλιστα οι δύο δήμοι δηλώνουν ήδη έτοιμοι για την πρώτη υποδοχή, που αφορά 17 γυναίκες και παιδιά και δύο ηλικιωμένους από την Ουκρανία, οι οποίοι ήδη έχουν φτάσει στην Ελλάδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις