Αποσωληνώθηκε και ανάκτησε τις αισθήσεις του ο 27χρονος, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr ο νεαρός ξύπνησε από την καταστολή στην οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τον παρακολουθούν στενά καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, αν και εξελίσσεται ομαλά.
Σημειώνεται ότι οι γιατροί είχαν ξεκινήσει την διαδικασία της αφύπνισής του τα προηγούμενα 24ωρα μειώνοντας την φαρμακευτική αγωγή που του παρείχαν.
Η περίπτωση του 27χρονου ανέδειξε μία από τις πολλές παθογένειες του ΕΣΥ στην Κρήτη καθώς ήταν για εννέα ολόκληρες ώρες στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, αφού ήταν αδύνατον να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ σε όλο το νησί με αποτέλεσμα – εν τέλει – να ανοίξει χώρος που εδώ και έναν χρόνο παρέμενε κλειστός.
Μάλιστα, πλέον θα υπάρχει εφεδρικό σχέδιο και κάθε φορά που κάποιος θα χρειάζεται προσωρινή φιλοξενία σε ΜΕΘ, ο χώρος αυτός θα ανοίγει, όπως έγινε και με τον 27χρονο.