Breaking news

INTIME
A

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, δύο χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ τονίζει ότι: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους. Για απονομή δικαιοσύνης. Για να μπορεί κάθε πολίτης να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του».

«Για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά. Η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις της θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να διαδηλώσουν για την επίτευξη των κοινών αυτών στόχων» αναφέρεται.

Τι απαιτεί η ΓΣΣΕ 

Η ΓΣΕΕ απαιτεί τα εξής:

  • «Να λειτουργήσει, επιτέλους, το κράτος δικαίου
  • Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη ή συμψηφισμός
  • Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
  • Να θωρακιστούν οι μεταφορές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι: «Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, καλούνται οι συνάδελφοί μας των μέσων μαζικής μεταφοράς να εργασθούν (ακόμα και ως απεργοί), προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών στους χώρους των κινητοποιήσεων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις