Breaking news

INTIME
A

Αλλεπάλληλοι είναι οι σεισμοί που σημειώνονται αυτές τις ημέρες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, με πέντε δονήσεις πάνω από 4,4 Ρίχτερ να έχουν συμβεί μέσα σε μόλις 25 λεπτά σε Αμοργό και Ανάφη.

Ειδικότερα, πέντε σεισμοί 4,7, 4,8, 4,4, 4,4 και 4,5 Ρίχτερ έγιναν μέσα σε μόλις 25 λεπτά (ο πρώτος στις 13:08, ο δεύτερος με τον τρίτο στις 13:10, ο τέταρτος στις 13:26 και ο πέμπτος στις 13:33).

Οι πρώτοι τέσσερις έλαβαν χώρα νότια της Αμοργού και ο πέμπτος βόρεια της Ανάφης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, συνολικά 10 σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν από τις 8 μέχρι τις 9 το πρωί, με την ισχυρότερη να ανέρχεται στα 4 Ρίχτερ, 12 χιλιόμετρα νότια της Αμοργού.

Τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,3, 4 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας —με αντίστροφη χρονολογική σειρά στις 04:21, στις 04:16 και στις 01:50— στον θαλάσσιο χώρο από 18 ως 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αμοργού.

Και οι τρεις σεισμοί χαρακτηρίζονται «ασθενείς» από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, ενώ έχουν ακολουθήσει αρκετές ακόμη μικρότερες δονήσεις. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Χθεσινή ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), επισήμανε πως στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης έχουν καταγραφτεί από τον Ιούνιο «πάνω από 2.500» σεισμικές δονήσεις και ακόμη πως «η εικόνα που παρουσιάζει η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλείεται να έχει χαρακτηριστικά προσεισμικής ακολουθίας».

Μαζική φυγή από τη Σαντορίνη

Ημέρες lockdown θυμίζει η Σαντορίνη καθώς τα καταστήματα και τα σχολεία είναι κλειστά ενώ τα άλλοτε γεμάτα ζωή σοκάκια είναι άδεια και οι πισίνες – με βάση και τις οδηγίες των αρχών – έχουν μείνει χωρίς νερό

Οι συνεχείς σεισμοί τα τελευταία 24ωρα έχουν θορυβήσει τόσο τους μόνιμους κατοίκους στη Σαντορίνη όσο και τους τουρίστες με αποτέλεσμα να έχουν αποχωρήσει από το νησί πάνω από 11.000 άνθρωποι και 1.200 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα 7.000 άτομα και 1.200 ΙΧ έχουν αναχωρήσει με τα πλοία, ενώ πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν φύγει αεροπορικών από το νησί των Κυκλάδων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις