Breaking news

ukraine
A

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η επιχείρηση μερικής εκκένωσης του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία, και απομάκρυνσης των Ελλήνων πολιτών από την περιοχή, η οποία έχει περικυκλωθεί από το ρωσικό στρατό και αυτονομιστές του Ντονμπάς. 

Το σχέδιο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματικών αρχών προβλέπει την απομάκρυνση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, του συνόλου των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του OPEN στη Μαριούπολη, Σωτήρης Δανέζης, το ραντεβού για να συγκεντρωθεί το ελληνικό κομβόι έχει δοθεί για τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ενώ το ταξίδι αναμένεται να κρατήσει δύο με τρεις ημέρες.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία, Φραγκίσκος Κωστελένος, δήλωσε πως το κομβόι θα κατευθυνθεί προς τη Ρουμανία και από εκεί στην Ελλάδα.

Οι δυσκολίες του εγχειρήματος σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως θα περάσουν από εδάφη που δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκουν αυτή τη στιγμή, τονίζοντας πως για το ταξίδι έχει ενημερωθεί κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις